Zavrieť

GSCI PVS-31 Night Vision ECHO

11 500,00 €
S DPH

GSCI Advanced Photonics

3 x skladom
Tube Type
Phosphor
Množstvo
Skladom

Nočné videnie PVS-31C-MOD Dual-Tube Night Vision Goggles

PVS-31C je profesionálne binokulárne nočné videnie vyrábané Kanadskou spoločnosťou GSCI v ktorom sú použité Photonis ECHO IIT (tuby na zosilnenie obrazu) a 27mm optika s čistým obrazom a clonovým číslom f/1.2

Nočné videnie sa skladá z troch hlavných častí, na ktorých kvalite záleží celkový výkon zariadenia.

  1. Image intensifier tube (tuba na zosilnenie obrazu)
  2. Telo
  3. Optika (šošovky)

TUBA

Tuba na zosilnenie obrazu, alebo Image intensifier tube (IIT) je najdôležitejšia časť nočného videnia. Pri jej výbere si treba uvedomiť, že rozdiely špecifikácie a výkonu jednotlivých túb sa môžu výrazne líšiť, preto je potrebné dávať dôraz nielen na výrobcu, či generáciu danej tuby ale na konkrétne hodnoty, ktoré má každá tuba uvedené v jej datasheete.

V PVS-31C sú použité tuby Photonis ECHO Gen2+.

Photonis je Francúzky výrobca túb na zosilnenie obrazu s 85 ročnou históriou, kotrý sa všeobecne považuje za najkvalitnejšieho Európskeho výrobcu IIT.

Tuba ECHO Photonis je najpredávanejšia high-end IIT generácie 2+, nakoľko tuby ECHO majú vysoký výkon s FOM hodnotou 1600 až 2000, rýchly Auto-Gating, dobrý výkon pri nízkej úrovni osvetlenia a dobrú cenu. Tuba ECHO v tomto PVS-31C má biely fosfor.

Pri výbere si treba uvedomiť, že hodnoty medzi low-end a high-end Gen2+ sú veľmi rozdielne, pričom high-end Gen2+ sa svojim výkonom vyrovná klasickým tubám Gen3 pri aj násobne nižšej cene. V podmienkach s vysokou svetelnosťou sú tuby Gen2+ dokonca efektívnejšie, nakoľko majú rýchlejší auto-gating a teda nižší HALO efekt.

Pre najlepšie posúdenie konkrétneho prístroja PVS-31C uvádzame konkrétne hodnoty dvoch použitých túb.

ECHO
FOM 1986 1911
Resolution 68 67
EBI 0.19 0.12
SN 29.2 28.52
Gain 9460 9767
Halo 0.15 0.04

FOM (Figure of Merit) je výsledkom vynásobenia rozlíšenia a pomeru signálu ku šumu (FOM = lp/mm * SNR).

Resolution: schopnosť nočného videnia rozlišovať medzi objektami blízko seba. Rozlíšenie obrazu sa udáva ako line pairs na milimeter (lp/mm). Čím je táto hodnota vyššia, tým lepší má obraz rozlíšenie.

EBI (Equivalent Background Illumination): určuje najnižšie úrovne svetla, ktoré je možné cez tubu vidieť. Čím nižšie číslo EBI, tým lepšie. Pohybuje sa v hodnotách medzi 0.05-0,25. EBI sa rýchlo zvyšuje s teplotou a môže sa stať významným zdrojom šumu, keď je IIT pri zvýšenej teplote. Výrobcovia túb bežne uvádzajú EBI pri teplote 21°C.

SNR (Signal-to-Noise Ratio): miera svetelného signálu dopadajúceho do oka vydelená vnímaným šumom videným okom. SNR trubice určuje rozlíšenie obrazu, čím vyššie je SNR, tým lepšia je schopnosť tuby rozlíšiť objekty s dobrým kontrastom pri slabom osvetlení. Je to najlepší samostatný indikátor výkonu IIT.                                          

Gain: IIT funguje tak, že zbiera nízke úrovne svetla a zosilňuje ich na úrovne, ktoré možno ľahko pozorovať. Ide o to, koľkokrát sa svetlo znásobilo, kým sa dostalo do vašich očí. Čím vyššie číslo, tým lepšie.

Halo: efekt pri ktorom cez NVG pozorujete svetelný prstenec, ktorý vzniká okolo koncentrovaných zdrojov svetla (napríklad pri pouličnom osvetlení). Hodnoty pri Halo efekte sú vo všeobecnosti považované za dobré, ak sú nižšie ako 1.

Autogate: autogating je funkcia, ktorá chráni tubu pred poškodením pri vystavení zdroju silného svetla a zabraňuje strate rozlíšenia pri zmenách svetelných podmienok. Tento proces, funguje na princípre regulácie energie dodávanej do IIT, prebieha vysokou rýchlosťou a neustále umožňuje prispôsobovať efektivitu obrazu. Je to veľmi dôležitá vlastnosť na zlepšenie kvality obrazu, predĺženie životnosti túb a ich ochranu pred poškodením.

class=

TELO

Pri výbere nočného videnia si treba uvedomiť, že mnoho výrobcov, nevyrába žiadnu z častí nočného videnia, len vloží IIT do už zakúpeného tela.

GSCI vyrába vlastné telá pre nočné videnia vyše 30 rokov. GSCI nevyrába telá PVS-31 z plastu, ale z vysoko odolného hliníka a prináša viacero funkcií, ktoré nie sú prítomné v štandardných PVS-31 telách.

Adjustable Interpupillary distance: pri binokuláre PVS-31 si môžete nastaviť vzdialenosť vetiev tak, aby pohodlne zodpovedali vzdialenosti medzi vašimi očami. V PVS-31 je tiež možné nastaviť silu, ktorá je potrebná na odklápanie vetiev, aby sa dosiahlo maximálne prevádzkové pohodlie.

Funkcia SSF (Stow Safety Feature) umožňuje šetriť energiu počas prevádzky. Vyklopením nahor sa NVG vypne a sklopením späť do úrovne očí sa prístroj opäť zapne.

SFE (Selective Channel Engagement) umožňuje selektívne odklopiť a tým vypnúť jednotlivý kanál tohto binokulárneho nočného videnia. Táto funkcia sa hodí ak sa potrebujete pozrieť jedným okom na vzdialený objekt cez NVG a druhým voľným okom na blízke objekty.

Manual Gain Control je funkcia, ktorá poskytuje možnosť manuálne regulovať jas NVG, pri rôznych svetelných podmienkach.

PVS-31C je vďaka redukcii možné napájať batériou AA, alebo CR123, čo umožňuje dlhšiu výdrž až 40 hodín. Vďaka elektronike tohto NVG môžete baterky (AA aj CR123) vložiť akýmkoľvek smerom.

Zariadenie má externý napájací port, ktorý umožňuje napájať NVG pomocou USB kábla.

LED indikátory:

  • Blikajúce červené svetlo: IR Illuminator je zapnutý. Upozorňuje vás, že počas používania IR Iluminátora ste viditeľný iným zariadeniam pre nočné videnie.
  • Dvojito blikajúce červené svetlo indikuje že NVG je vystavené silnému svetlu. Po 10 takýchto bliknutiach sa zariadenie vypne samo.
  • Blikajúce žlté svetlo indikuje slabú batériu a upozorňuje na jej výmenu.

Telo NVG PVS-31 má tiež tlačidlo na okamžité zapnutie IR umiestnené na prednej strane zariadenia. Stlačením a podržaním dočasne zapnete IR svetlo. Pustením tlačidla ho vypnete. Účelom tohto tlačidla je rýchle napríklad vyslanie signálu (morzeovka) bez toho, aby ste museli ovládať otočný spínač.

OPTIKA

Kvalita šošoviek takisto dôležitým parametrom, nakoľko nekvalitná optika zhoršuje, čistotu a jas, čím znižuje celkovú efektivitu zariadenia. Doležitým parametrom je clonové číslo, ktoré vyjadruje pomer ohniskovej vzdialenosti optickej sústavy k priemeru vstupnej šošovky. Čím je čislo nižšie, tým je lepšia jeho svetelnoť.

V PVS-31C je použitá 27mm šošovka objektívu s clonovým číslom f/1.2 a zorným poľom (Field of View) 40°.

VLASTNOSTI

  • Tuba ECHO Photonis
  • High-End Gen2+
  • Biely fosfor
  • Unikátne GSCI telo
  • Odolné telo vyrobené z hliníka
  • Extra funkcie
  • SSF (Stow Safety Feature)
  • Externé zdroje napájania
  • Light overload senzor
  • LED Indikátor
  • Autogated
  • Manual Gain Control
  • Dovetail montážny systém
  • Nastavenie medzipupilárnej vzdialenosti
  • SFE (Selective Channel Engagement)
  • Vodeodolné
  • IR Illuminator
  • Dočasné IR-On tlačidlo
TECHNICKÉ DÁTA
Optické zväčšenie 1x
Optika 27mm, f/1.2
FOV (zorné pole) 40°
Rozsah interpupilárneho nastavenia 50mm ... 90mm
Rozsah zaostrenia 0.25m .. nekonečno
Rozsah dioptrickej korekcie -6 .. +2
Vbudovaný IR Illuminator Áno: 950 nm
Manual Gain Control Áno
Indikátor slabej batérie Áno
Zdroj napájania 1x AA / 1x CR123 / MVP-240
Port externého napájania Áno (od 4V do 15V)
Výdrž batérie pri 1x AA / 1x CR123 40 hodín
Výdrž batérie MVP-240 240 hodín
Prevádzková teplota -40°C .. +50°C
Selective Channel Engagement Feature Áno
Tlačidlo okamžitého zapnutia IR Áno

ŠTANDARDNÉ VYBAVENIE BALENIA

  1. Binocular NVG PVS-31C
  2. Gumová očnica s poistným lankom
  3. Sacrificial Window (2x)
  4. Stow Safety Feature
  5. Rozšírovací adaptér pre batérie AA (nainštalovaný na zariadení)
  6. Gumový denný filter s tréningovým otvorom (nainštalovaný na zariadení)
  7. Sada na nastavenie: imbusový kľúč + minikľúč
  8. USB napájací kábel
  9. Šnúrka na krk
  10. Mäkké puzdro
  11. Užívateľský manuál
  12. 7 Ročná záruka
  13. Čistiaca súprava (multipero 3 v 1 + mäkká čistiaca handrička)

Rozmery: 108 x 105 x 70 mm
Váha: 666 g

ISO 9001:2015 Certified
Výrobca: GSCI Advanced Photonics, Canada

class=

Špecifické referencie

Stiahnuť