Zavrieť

BTG IFAK Basic

80,00 €
S DPH

Battle Tested Gear

67 x skladom
Množstvo
Skladom

BTG IFAK Basic

Zdravotnícky materiál určený pre sumku BTG IFAK

IFAK je skratkou pre INDIVIDUAL FIRST AID KIT, čo je armádne pomenovanie pre individuálnu lekárničku pre ošetrenie ťažkých trauma poranení.

Set obsahuje materiál potrebný na zastavenie veľkého vonkajšieho krvácania, zaistenie dýchacích ciest a ošetrenie poranení hrudníka - pneumothorax.

Rozdiel medzi verziou Advanced a Basic je v tom, že namiesto hemostatickej gázy je v Basic Kite umiestnená gáza klasická.

Massive Hemorrhage - Zastavenie Masívneho krvácania

OLAES Modular Bandage 4" Flat
OLAES 4 Flat Bandage je obväz používaný pre zastavenie veľkého vonkajšieho krvácania v bojových podmienkach.

Obväz OLAES má hrubý gázový vankúš, ktorý ma v sebe integrovanú gázu, ktorá sa dá vybrať a použiť na vyplnenie rany metódou "woundpackingu" a plastový aplikátor tlaku, ktorý usmerňuje tlak elastického obvíňadla priamo na ranu, čím je oproti bežným tlakovým obväzom výrazne efektívnšjší.

Tvar plastového aplikátoru má tvar polo-gule a je preto ideálny pre ošetrovanie strelných poranení. Je ho možné navyše vybrať a použiť ako Eye Shield pri ošetrovaní poranení hlavy. V gázovom vankúši sa takisto nachádza nepriedušné krytie pre improvizované ošetrenie pneumothoraxu.

Výhody oproti obväzom izraelského typu (Emergency bandage) - Jednoduchší dizajn aplikátora tlaku / Integrovaná gáza / Hrubší gázový vankúš / Využitie ako eye shield / Nepriedušné krytie / Plochý tvar

Compressed gauze Z-Fold
Vákuovo stlačená gáza pre vyplnenie rany metódou "woundpackingu". Umožňuje zastaviť aj masívne krvácania z miest, kde sa škrtidlo nedá použiť ako sú slabiny, krk, či podpazušné jamky. Gáza je zložená spôsobom, ktorý umožňuje jej rýchle odvíjanie pri vyplňovaní rán metódou Woundpacking.

Airway - Zaistenie dýchacích ciest

Nosný vzduchovod NPA FR28
Určené pre zaistenie dýchacích ciest pacientov v bezvedomí, či s čiastočným vedomím. NPA sa zavádza veľmi jednoducho a je použiteľný aj laikom so základným tréningom. Balené s lubrikantom pre jednoduché a bezbolestné zavedenie.

Respiration - Dýchanie (Ošetrenie Pneumothoraxu)

Chest Seal Beacon Vented Kit size
Nepriedušná náplasť s extra silným lepidlom, pre ošetrovanie otvorených poranení hrudníka - Pneumothorax. Adhézne hydrogélové lepidlo, je dostatočne silné na priľnutie k pokožke, ktorá je znečistená krvou, potom, vlasmi, pieskom alebo vodou. Veľký 6 palcový (15,2 cm) okrúhly tvar pre optimálnu plochu pokrytia. V balení sú dva samostatne balené kusy Chest Sealu pre vstupnú aj výstupnú ranu.

Chest Decompression Needle
Set ihly a katétera určeného na ošetrovanie tenzného (uzavretého) pneumothoraxu v krízových situáciách. Dekompresná ihla sa zavádza do oblasti druhého medzirebria a umožňuje uvoľnenie vzduchu nahromadeného v priestore medzi pľúcom a stenou hrudníka, ktorý bráni rozopnutiu pľúc pri nádychu.

Tools - Doplnkové Pomôcky

Trauma shears
Zdravotnícke nožnice s tupým koncom určené pre rýchle odstránenie oblečenia z pacienta, ktoré je nutné pre lepší prístup k rane, či kontrolu skrytých poranení.

Nitrile gloves
Nitrilové rukavice pre ochranu voči vírusom, infekčným ochoreniam, či znečisteniu rany. Nitril je odolný no tenký materiál, ktorý umožňuje výborný cit pri narábaní s nástrojmi. Modrá farba umožňuje na rukavicu zaznačovať údaje pri monitoringu vitálnych funkcií.

Permanent marker
Centrofixa pre zaznačenie času umiestnenia škrtidiel, zaznačenie počtu umiestnených turniqetov na čelo a vyplnenie údajov do TCCC karty.

Chemlight
Chemické svetlo aktivované jeho ohnutím/zlomením a pretrepaním. Vhodné na označenie zraneného v tme, či signalizáciu pri evakuácii.

BTG IFAK KIT BASIC OBSAHUJE:

  • OLAES Modular Bandage 4" Flat
  • Compressed gauze Z-Fold
  • 2x Chest Seal Beacon Vented Kit size
  • Chest Decompression Needle
  • Nosný vzduchovod NPA FR28 + lubrikant
  • Trauma shears (nožnice)
  • Permanent Marker
  • Chemlight 15 cm
  • Rukavice 2x

Výrobca: Battle Tested Gear

67 položky

Špecifické referencie

Príslušenstvo