Zavrieť

BTG IFAK Automotive

215,00 €
S DPH

Battle Tested Gear

7 x skladom
Farba
Množstvo
Skladom

BTG Automotive Med Kit

Plne vybavená zdravotnícka lekárnička pre ošetrovanie ťažkých trauma poranení podľa protokolu MARCH s pridaným materiálom pre ošetrenie zlomenín. Ideálny set do auta, kancelárie, či na strelnicu.

Uvedená cena je za sumku s náplňou.

Massive Hemorrhage - Zastavenie Masívneho krvácania

SOF Tourniquet
Najnovšia generácia overeného škrtidla SOFTT-W pre zastavenie veľkého vonkajšieho krvácania v krízových situáciach. Odolnosť dosiahnutá kombináciou kovu a odolného textilu. Viac o šktridle SOF si prečítajte v popise produktu: SOF Tourniquet

Compressed gauze Z-Fold
Vákuovo stlačená gáza pre vyplnenie rany metódou "woundpackingu". Umožňuje zastaviť aj masívne krvácania z miest kde sa škrtidlo nedá použiť ako sú slabiny, krk, či podpazušné jamky. Gáza je zložená spôsobom, ktorý umožňuje jej rýchle odvýjanie pri vyplňovaní rán metódou Woundpacking.


FCP03 Emergency Bandage  4″

4″ Emergency Bandage je tlakový obväz na zastavenie veľkých vonkajších krvácaní v krízových situáciach. Emergency Bandage, často nazývaný aj ako izraélsky obväz využíva systém plastového aplikátora tlaku, vďaka ktorému je na ranu vyvíjaný omnoho vyšší tlak ako pri obyčajných tlakových obväzoch a preto je omnoho účinnejší pri zastavovaní veľkých vonkajších krvácaní.

Tactical elastic bandage

Elastický obväz určený na spevnenie kĺbov a istenie iných obväzov. Je vhodný do každej lekárničky alebo obsiahlejšieho IFAKU. Tiež pomôže pri spevnení dláh, alebo improvizovanej fixácii končatín. Jednoducho sa fixuje vďaka suchému zipsu.

Airway - Zaistenie dýchacích ciest

Nosný vzduchovod NPA FR28
Určené pre zaistenie dýchacích ciest pacientov v bezvedomí, či s čiastočným vedomím. NPA sa zavádza veľmi jednoducho a je použiteľný aj laikom so základným tréningom. Balené s lubrikantom pre jednoduché a bezbolestné zavedenie.

Respiration - Dýchanie (Ošetrenie Pneumothoraxu)

Chest Seal Beacon
Nepriedušná náplasť s extra silným lepidlom, pre ošetrovanie otvorených poranení hrudníka - Pneumothorax. Adhézne hydrogelové lepidlo, je dostatočne silné na priľnutie k pokožke, ktorá je znečistená krvou, potom, vlasmi, pieskom alebo vodou. Veľký 6 palcový (15,2 cm) okrúhly tvar pre optimálnu plochu pokrytia. V balení su dva kusy Chest Sealu pre vstupnú aj výstupnú ranu.

Chest Decompression Needle
Set ihly a katétera určeného na ošetrovanie tenzného (uzavretého) pneumothoraxu v krízových situáciách. Dekompresná ihla sa zavádza do oblasti druhého medzirebria a umožňuje uvoľnenie vzduchu nahromadeného v priestore medzi pľúcom a stenou hrudníka, ktorý bráni rozopnutiu pľúc pri nádychu.

Head & Hypothermia - Podchladenie a poranenia hlavy

Emergency blanket
Termoizolačná fólia pre manažment podchladenia zadržiava/odráža 90% telesného tepla a poskytuje čiastočnú ochranu voči vetru a dažďu.

Eye Shield
Eye Shield je polykarbonátový štít pre ochranu poraneného oka. Štít je možno upevniť lepiacou páskou Combat Tape, alebo Control Wrapom, pričom je dizajnovaný na rozloženie tlaku okolo oka a jeho ochranu pred ďalším poškodením. Otvory v štíte poskytujú ventiláciu. Navrhnutý na použitie pre každé oko.

Chemical Heater Body Warmer
Netoxický 100% prírodný ohrievač určený na zahrievanie rúk, nôh alebo celého tela. Ohrieva minimálne 12 hodín s priemernou teplotou 52°C. Maximálna teplota, ktorú ohrievač dosiahne, je 62°C. Ohrievač môžete vložiť do rukavíc, vrecák, ponožiek alebo aj spacáku.

Splinting - Zlomeniny

Splint
Tvarovateľná dláha vhodná na fixovanie horných aj dolných končatín, či improvizovanú fixáciu panvy a krku. Vyrobená je z tenkého hliníka potiahnutého penovým materiálom a je ju možné ohýbať, tvarovať, či prisposobiť jej veľkosť rozstrihnutím nožnicami.

Triangular bandage 2x
Trojrohá šatka z netkaného textilu pre fixáciu, alebo znehybnenie horných, ale aj dolných končatín.

Combat Tape
Viacúčelová páska pre dodatočné fixovanie obväzov, dláh, eye shieldu, infúzie, izotermickej fólie, či iného zdravotníckeho materiálu. Je pevnejšia ako bežné zdravotnícke pásky, no stále je možné ju jednoducho odtrhnuť rukou.

Tools - Doplnkové Pomôcky

Trauma shears
Zdravotnícke nožnice s tupým koncom určené pre rýchle odstránenie oblečenia z pacienta, pre lepší prístup k rane, či kontrolu skrytých poranení.

Nitrile gloves
Nitrilové rukavice pre ochranu voči vírusom, infekčným ochoreniam, či znečisteniu rany. Nitril je odolný no tenký materiál, ktorý umožňuje výborný cit pri narábaní s nástrojmi. Modrá farba umožňuje na rukavicu zaznačovať údaje pri monitoringu vitálnych funkcií.

Permanent marker
Centrofixa pre zaznačenie času umiestnenia škrtidiel, zaznačenie počtu umiestnených turniqetov na čelo a vyplnenie údajov do TCCC karty.

TCCC karta
Karta TCCC (Tactical Combat Casualty Care) slúži na zaznačenie zranení, ich mechanizmu, monitoringu vitálnych funkcií a vykonaných úkonov, čo sú informácie dôležité pre pokračovanie v starostlivosti vo vyšších stupňoch zdravotníckej starostlivosti.

Chemlight
Chemické svetlo aktivované jeho ohnutím/zlomením a pretrepaním. Vhodné na označenie zraneného v tme, či signalizáciu pri evakuácii.

AUTOMOTIVE MED KIT OBSAHUJE:

  • SOF Tourniquet
  • 2x Compressed gauze Z-Fold
  • 2x FCP03 Emergency Bandage 4″
  • Tactical Elastic Bandage
  • Nosný vzduchovod NPA FR28 + lubrikačný gél
  • Chest Seal Beacon Combo Pack
  • Chest Decompression Needle
  • 2x Eye Shield
  • 2x Emergency Blanket
  • Chemical Heater Body Warmer
  • Splint
  • 2x Triangular Bandage
  • Combat Tape
  • Trauma shears
  • 4x Rukavice Nitril
  • TCCC Card
  • Permanent Marker
  • Chemlight

Uvedená cena je za sumku aj s medickým materiálom.

Rozmery sumky Automotive Med Kit: 21 x 24 x 8 cm
Váha: 1,390 kg 

Výrobca: Battle Tested Gear

7 položky

Špecifické referencie