Zavrieť

Taktická komunikácia

visibility1416 Pozretí comment0 Komentárov list In: BTG Gear

Generálplukovník Lapin na ľavej fotke a Generál Valerii Zaluzhnyi na pravej. Čo je na týchto fotkách rovnaké ?

Odpoveď - Hytera PD785

Šifrovaná komunikácia prináša vysokú taktickú výhodu a na modernom bojisku sa stáva absolútnou nevyhnutnosťou.

Battle Tested nie je len o tom, že predávame to, čoho sa kupuje najviac. Našou snahou je meniť kultúru, inovovať a posúvať komunitu dopredu aj keď sa jedná o produkty, ktoré sa predávajú minimálne.

Šifrovaná komunikácia, direction finding, zdieľanie polohy a SIGINT sú spôsobilosti, ktoré po ekonomickej stránke prestávajú byť výsadou armád a stávaju sa dostupnými aj odhodlanej spoločnosti (v rámci právnych zásad ich použitia/vlastnenia). To by sme mali brať ako privilégium a ukazovaťeľ smeru evolúcie.

Komunikácia

V posledných rokoch sme sa posunuli od statickej streľby k dynamickej, od dynamickej streľby k taktike malých jednotiek, pridali pokročilú bojovú medicínu, kolimátory balistickú ochranu a prešli na kaliber .223. Čo ďalej ? Ako zvyšovať taktickú výhodu ?

Odpoveďou je spájať sa do organických a autonómnych skupín, pridávať pokročilé formy komunikácie, navigácie a kontroly, používanie prístrojov pre nočné videnie, osvojiť si základné medódy SIGINT, zvyšovať schopnosť rýchlo identifikovať a zamerať cieľ.

Moderné bojisko sa mení, no základné evolučné pravidlá sú rovnaké.

Nie su to najsilnejší, alebo najinteligentnejší ktorí prežijú, ale tí, ktorí sa zvládnu najlepšie adaptovať. Roky strieľate stovky nábojov na terč vzdialený 5m a drillujete ako prebíjať jednou rukou v prípade že vás postrelia ? Skúste sa zamyslieť čo je váš cieľ a ako môžte čo najviac zvýšiť taktickú výhodu, pre efektívnejšie dosiahnutie tohto cieľa. Hľadajte vzory toho, čo je na dnešnom bojisku najdôležitejšie a adaptujte sa.

Bojovať, milovať, pracovať.

Napíšte komentár

Komentáre musia byť pred publikovaním schválené.
Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota January February March April May June July August September October November December